Învăţământ

Prezentare

Începând cu anul şcolar 2002-2003 şcoala centrală din Gănești poartă numele de Şcoala Generală "Fogarasi Sámuel". De aceasta aparţin şcolile din localităţile Seuca și Păucişoara unde educaţia se desfăşoară la nivel de grădiniţă şi şcoală elementară.

Existenţa unui Centru de Documentare şi Informare modern, a unui teren de sport cu gazon artificial şi nocturnă, precum şi a unei săli de sport, care asigură locuitorilor satului şi îndeosebi tineretului petrecerea timpului într-un mod plăcut, este rezultatul unor finanţări obţinute prin intermediul proiectelor de finanţare întocmite.

În ultimii 2-3 ani au fost reabilitate toate şcolile de pe raza comunei. Astfel, şcoala generală şi grădiniţa Găneşti au fost reabilitate termic (uşi de intrare şi geamuri de tip termopan, izolare acoperiş şi pereţi exteriori) şi au fost zugrăvite pe exterior, primind o înfăţişare nouă, mai veselă.

La sfârșitul anului 2011 la Școala Primară Seuca a fost amenajat un spațiu de joacă modern, realizat în cadrul programului Spații verzi. În toamna anului 2012, la începutul anului școlar 2012-2013, parcuri de joacă moderne au fost date în folosință și la grădinițele din satele Gănești și Păucișoara.

La nivel de comună, în cele 3 şcoli, îşi desfăşoară studiile în total aprox. 250 de elevi, dintre care 55% frecventează cursurile la secţia cu predare în limba maghiară, iar 45% la secţia cu predare în limba română.

Tot la nivel de comună există un număr de aprox. 130 de preşcolari.