Cinema - Semmelweis (2023)

Fashion show

În 1847, o epidemie misterioasă face ravagii într-o maternitate din Viena, în timp ce medicul Ignác Semmelweis încearcă să învingă febra puerperală mergând împotriva tuturor teoriilor tradiționale.
Astăzi îl amintim ca pe o legendă, ca pe un om curajos și nestăpânit, plin atât de dorința de cunoaștere, cât și de dorința de dreptate; un om care astăzi este cunoscut drept "salvatorul mamelor".
La vremea lui, însă, a fost văzut cu totul altfel.
Ceilalți medici maghiari cu care lucra la maternitatea din Viena l-au crezut nebun: nu îl interesau plăcerile orașului imperial, trăia doar pentru munca lui.
Medicii austrieci îl considerau insuportabil. Avea un singur scop - sănătatea mamelor încredințată lui. De dragul cauzei sale a trecut toate obstacolele și a încălcat toate regulile.
Iar pentru șeful lui, conducătorul clinicii, el era conștiința vie, un ghilmpe - dacă teoria doctorului Semmelweis este corectă și obstetricienii răspândesc boala de care au murit atâtea femei în după naștere, atunci toți sunt criminali.
Alături de el lucra o moașă care vedea în el ceea ce nimeni altcineva nu vedea: un bărbat dornic de iubire și mângâiere.

Filmul este în limba maghiară, cu subtitrare în limba română.

Biletele pot fi procurate de la D-na consilier județean SZENTGYÖRGYI ANNA – Tel: 0787.881.602

Intrare: Cu plată
Preț bilet: 15 lei