Cinema - Acum ori niciodată! - Most vagy soha! (2024)

Fashion show

În timp ce poetul Sándor Petőfi și prietenii săi depun eforturi contra cronometru pentru a forța încetarea dominației austriece, nemilosul agent secret al Habsburgilor, Farkasch, este pe urmele lor pentru a împiedica prăbușirea regimului prin eliminarea lui Petőfi.

Întâmplările pe scurt
La 15 martie 1848 tânărul poet, luptător pentru libertatea Ungariei, Sándor Petőfi și prietenii săi află că la Viena a izbucnit o revoluție împotriva Habsburgilor se hotărăsc să-și proclame revendicările formulate în 12 puncte. Ei nu știu că comandantul șef al armatei austriece, Lederer, își trimite cel mai feroce agent, pe Farkasch, de origine maghiară, după ei pentru a preveni o rebeliune mai amplă.

Farkasch nu ia în serios revolta poeților și a studenților, dar auzind la Cafeneaua Pilvax Cântul Națiunii, își dă seama că această poezie poate fi scânteia care va aprinde flacăra revoluției! În timp ce Tinerii își recrutează adepți în universități, Farkasch încearcă să distrugă tipografia Landerer cu ajutorul unor tâlhari plătiți din lumea interlopă a orașului, dar fără succes. Tinerii reușesc să tipărească cele 12 puncte și Cântul Națiunii, iar adepții lor sunt chemați să se adune în fața Muzeului Național.

Filmul este în limba maghiară, cu subtitrare în limba română.

Biletele pot fi procurate de la D-na consilier județean SZENTGYÖRGYI ANNA – Tel: 0787.881.602

Intrare: Cu plată
Preț bilet: 20 lei