În atenția locuitorilor comunei

Publicat in Anunțuri la data 2019-10-17 12:57:45
foto stire

RO: Vă informă că în ultima perioadă de timp este semnalată prezența tot mai frecventă a urșilor pe raza comunei atât în lanurile de cereale precum și în zona fermelor de ovine pe care le atacă în mod repetat, provocând pagube materiale. Mai mult, odată cu începerea recoltărilor din această toamnă, fiind deranjați în arealul lor, pe zi ce trece apariția lor este tot mai frecventă și mai periculoasă pentru cetățenii ieșiți în câmp. Ținând cont de pericolul deosebit de mare pe care-l reprezintă acest fenomen, vă atenționăm la modul cel mai serios, ca la orice deplasare în câmp să nu vă deplasați singuri fără a vă lua minime măsuri de siguranță pentru evitarea oricărui dezastru. Deasemenea, vă rugăm să nu vă lăsați copii singuri și nesupravegheați la joacă sau alte activități pe câmp sau pe marginea localităților, atât pe timp de zi cât și de seară. Vă rugăm ca orice apariție pe care o observați să ne-o semnalați de urgență, în vederea luării măsurilor corespunzătoare de avertizare și eliminare a pericolelor potențiale.

 

HU: Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az elmult időszakban medvék jelenlétét észlelték a község határ részeiben valamint a juhnyájak környékén, károkat okozva a termésben valamint állatokban is.
Figyelembe véve a veszélyforrást amit a medvék jelenléte okoz, óvatosságra intjük a lakosságot, legyenek elővigyázatosak, ne közlekedjenek egyedül (föleg sötétedés beállta után) a mezőn és ne engedjék gyermekeiket egyedül és felügyelet nélkül játszani, kirándulni a lakott területen kívül.
Megkérjük, hogy amennyiben a medve jelenlétét észlelik, sürgösen jelezzék a hatoságoknak.