Important pentru fermieri! Declaraţia privind veniturile din activităţi agricole

Publicat in Anunțuri la data 2013-05-17 13:10:40
foto stire

Contribuabilii care desfăşoară o activitate agricolă (cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi alte asemenea, creşterea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală) pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit, au obligaţia să depună anual o declaraţie la organul fiscal de domiciliu, până la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal, pentru anul în curs, prin completarea formularului 221 - "Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe normă de venit".
Impozitul pe venitul din activităţi agricole se stabileşte de organul fiscal prin emiterea deciziei de impunere. Cota de impozit este de 16% şi se aplică asupra normei anuale de venit, impozitul fiind final.
Plata impozitului anual stabilit conform deciziei de impunere anuale se efectuează către bugetul de stat în două rate egale, astfel:
    a) 50% din impozit până la data de 25 octombrie inclusiv;
    b) 50% din impozit până la data de 15 decembrie inclusiv.
Deoarece în acest an data de 25 mai este zi nelucrătoare, termenul limită de depunere a declaraţiei este 27 mai 2013.
Formularul 221, alături de alte fişiere conţinând informaţii utile pentru contribuabili, se poate descărca din secţiunea SERVICII ONLINE - Formulare, cereri tip - Formular 221: Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe normă de venit, efectuând clic aici.